Добре дошли в сезона на Водолей

14:06,21/01/2021

По това време на годината със Слънцето във Водолей, ние сме разтърсени, за да можем да се събудим, да вдъхновим промяната и да променим начина, по който сме избрали да видим света. Често има определено ниво на хаос, което идва преди реална, значима промяна и това е, което можем да започнем да виждаме да се оформя, докато навигираме през сезона на водача Водоносец. Сезонът на Водолеите 2021 носи някои от най-мощните астрологични събития. Символът на въздушния знак на Водолей, представлява способността ни да повишаваме вибрацията на колективното съзнание (вода), използвайки връзката си с дъха. Работата с дъха може да бъде толкова невероятно мощна. Може да ни въведе в настоящия момент, може да успокои сърцето ни, да укроти умственото бърборене и дори да ни помогне да смекчим болката и дискомфорта. Подобно на носителя на вода, ние също имаме силата да вземем съзнанието си, да го съберем в нашия съд и да използваме силата на дишането си, за да го изместим и трансмутираме не само за себе си, но и за цялата планета. Водолей също е много задвижван от общността знак и обръщането към нашата общност ще бъде ключово през този сезон. Не е нужно да бъдем сами. Въпреки че през миналата година беше по-трудно да поддържаме чувство за общност, това е добра възможност да видим как можем да намерим креативни и иновативни начини да създадем усещане за общност с това, което имаме на разположение. Знайте, че не сте сами. И знаейки чрез всички тези промени и потенциално нестабилни енергии, ние стъпваме с по-истинска и с пълна сила. Сезонът на Водолей 2021 ще има своите моменти на интензивност, но именно от това ще можем да създадем един по-добър, по-справедлив свят за всички.

 Ето ключовите дати за сезона на Водолеите

19/20 януари: Сезонът на Водолеите започва !

Сезонът на Водолеите започва на 19 или 20 в зависимост от вашата часова зона. През следващите седмици се съсредоточете върху създаването на усещане за общност. Можете също така да използвате тази енергия, за да мислите нестандартно, да правите иновации и да опитвате нови неща.

 20 януари: Марс съвпада с Уран

Енергията на смесване на Марс с Уран може да бъде спусък за и без това напрегнати или враждебни ситуации. Марс може да бъде огнен, а Уран - непостоянен, така че тази комбинация може да бъде бурна. На по-високите нива, когато тези две космически енергии се свържат, можем да се чувстваме по-уверени да опитваме нови неща, да правим иновации и да мислим извън  стандарта.

22 януари: Квадрат Марс Юпитер

Бурната енергия от последните няколко дни може да бъде усилена от Юпитер. На по-високите нива обаче тази комбинация от енергия може да ни помогне да намерим увереността си, за да преодолеем някои страхове, които са ни оставили да се чувстваме заседнали или да поиграем малко. Не забравяйте, че сте по-силни от страховете си.

28 януари: Пълнолуние в  Лъв + Слънце съвпад с  Юпитер

Има толкова много различни слоеве енергия, които се разгръщат около това Лъвско Пълнолуние и енергията се чувства малко непостоянна. Изглежда, че кулминацията на всички летливи енергии, с които сме работили, ще дойде до кулминация. Слънчевият  съвпад с  Юпитер традиционно е положителна поличба и време за разширяване на нашия начин на мислене и на начина ни на възприемане на нещата. Това ни дава дарбата да видим по-голямата картина.

30 януари: Меркурий ретрограден

Първата Меркурийна ретроградна разходка за годината се случва в знака Водолей. Може да забележим, че темите се появяват отново от последния ретрограден Меркурий , който се беше в началото на ноември 2020 г.

 6 февруари: Квадрат Венера/ Уран

С Меркурий ретрограден и Венера в квадрат с Уран, може да открием, че старите любовни рани изплуват отново или дори минала връзка се връща по някакъв начин в живота ни. Може да научите някаква нова информация за връзка или може би просто да приключите връзка. Очаквайте неочакваното във сърдечните взаимоотношения.

 8 февруари: Слънцето съвпада с Меркурий Ретрограден

 Това е ключов момент в цикъла на Ретроградния Меркурий. Меркурий е пратеник на боговете, така че обърнете внимание на всякакви божествени послания или знаци от Вселената по това време. Ако изпитвате закъснения, неправилна комуникация или дори умствена мъглявина, знайте, че това е вашият знак да се забавите и да направите пауза, преди да вземете някакви големи решения.

 11 февруари: Новолуние във Водолей / Китайска Нова година

Имаме силна енергия на Водолей, циркулираща по времето на това Новолуние. Всъщност ще има Стелиум ( поредица от космически тела, наредени в един знак) във Водолей, включително Юпитер, Сатурн, Слънцето, Луната, Меркурий и Венера. С тази силна енергия на Водолей, която ни се предлага, ние наистина получаваме все повече от  темите  на „Ерата на Водолей“, които бавно, но се интегрират  все повече в нашата реалност. Това Новолуние също носи енергията на промяната и може да донесе тревожни новини, но каквото и да ни попадне, ни дава възможност да мислим по различен начин и да се опитаме да видим света от нова гледна точка. Според китайския зодиак навлизаме в годината на Вола. Годината на Вола е за бавен, стабилен, трудолюбив и честен напредък. Това е година, която показва акцент за хранене и реколта.

17 февруари: квадрат Сатурн /Уран

 Това е голямото космическо събитие за 2021 г. Сатурн квадрат с  Уран ще се случи три пъти тази година и това е първото. Това е рядко подреждане и показва бунт и промяна в начина, по който управляваме и  ни управляват . Той може да донесе борбена енергия или да се прояви като тласък между установяването и анти-установяването. Въпреки че може да показва безпокойство, това също така показва, че така необходимите промени вече имат възможност да бъдат направени. Нещата може да се разклатят, но чрез това разклащане можем да видим кое е слабо и какво трябва да се разпадне, и кое е силно и може да издържи на изпитанието на времето.

Всичко, което е слабо, ще отпадне и може да бъде възстановено в нещо по-добро и по-силно. Водолейската енергия е в ход и промяната е необратима.

Ако искате тя бъде за добро Излъчвайте Любов!